SAKARYA / GEYVE - Tepecikler Anaokulu

Nis

Tepecikler Anaokulu öğrencilerimiz Geyve Toplum Sağlığı Merkezini ve Geyve İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret ettiler.

Nis

Tepecekler Anaokulu öğrencilerimiz 23 Nisan coşkusunu Geyve Gençlik Merkezi Müdürlüğü salonunda yaşadılar.

Nis

Tepecikler Anaokulundaki öğrencilerimiz okul müdürümüz ve müdür yardımcımızla bayramlaştılar. Okul müdürümüz öğrencilerimize kolonya ve şeker ikramında bulundu

Anaokulu öğrencilerimizin kış etkinliği

Çocuklarla çevremizdeki değisiklikler, kıs mevsimi, kış mevsiminde giyilen kıyafetler hakkında konusuldu.Bos bir kutudan soba olusturuldu. Soba etrafında kıs mevsimi ile ilgili kitaplar okundu.Sınıfta atık kagıtlardan kartopları yapıldı.Kartopu savası oynadık. Ardından bu kartoplarını bir çuval içinde birlestireeek kardan adam yaptık.Kar spreyi ile kar yagma oyunu esliginde eğlenceli zaman geçirdik.Son olarak okul bahçesinde tüm arkadaslaryla kar spreyi ile eğlendiler.

FIRIN ZİYARETİMİZDEN KARELER

Ekm

Kaya Veteriner Kliniğinden gelen misafir veteriner eşliğinde hayvanları koruma günü kutlandı. Farkındalık oluşturmak adına yapılan bu çalışmada emeği geçen başta misafir veteriner hekime ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Tepecikler Anaokulu öğrencilerimiz Hayvanları Koruma günü etkinliği

Ekm

Üçgen şeklini tanıdık.Üçgene benzeyen nesneler bulduk.Sanat etkinliğinde üçgen pizza dilimleri yaptık.Kenar ve köşe kavramını öğrendik.Lezzetli üçgenler yapmak için sınıfımıza Leyla Derin'in annesi Tuğçe Hanımı davet ettik.Hep birlikte pizza yaptık ve üçgen dilimlere ayırdık.

Eyl

Etrafımızdaki sarı renkli nesneleri bulduk.Sarı renk parmak oyununu öğrendik.Ardından bahçeye çıkarak doğal ortamdaki sarı renkleri bulduk.Sararan yapraklara dikkat çekerek neden sarardıgı hakkında konustuk.Sararan ve dökülen yaprakları topladık.Yağmurda ıslanan topraktan biraz sınıfımıza tasıdık ve inceledik.Çevremizdeki ve hava durumundaki bu değisimin sonbahardan dolayı oldugunu ve baska neler olabileceği hakkında konustuk.Topladıgımız çamur ve yapraklarla kendi yaratıcılıgımızı kullanarak sanat ürünleri ortaya çıkardık.

Haz

ÇEDES projesi (Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum) kapsamında deprem bölgesindeki okullarımıza yönelik destek amaçlı faaliyetlerin gerçekleştirilmesi amacıyla Tepecikler Anaokulu olarak kardeş okulumuz Kahramanmaraş/Göksun Büyükkızılcık Anaokulundaki çocuklar için velilerimiz okula davet edildi. Her veli çocuğu ile birlikte bileklik hazırlayarak hem eğlenceli vakit geçirdi hem de sürece aktif olarak katılarak destek oldular.

Hediyelerimiz Kahramanmaraş/Göksun Büyükkızılcık Anaokulundaki çocuklara  ulaştı.

Haz

Geyve Tepecikler Anaokulu öğrencilerimiz Geyve Meydan Parkta öğretmenleriyle birlikte "Dondurma Keyfi" yaptılar.

Nis

Tepecikler Anaokulu öğrencileri, öğretmenleri ve velileri `GERİ DÖNÜŞÜM MUHTEŞEM OLACAK' sloganıyla bir defile düzenlediler.Bu defile ile çevre farkındalığı oluşturmak ve geri dönüşümün önemine dikkat çekmek istediler.Çocukların taşıdığı kostümler izleyenlere eğlenceli anlar yaşattı.

Nis

Tepecikler Anaokulu Polis haftası etkinlikleri kapsamında Geyve İlçe Emniyet müdürlüğüne gezi düzenledi.Emniyeti gezen cocuklar polislerimizin polis haftasını kutladılar.Merak ettikleri soruları sordular.

Mrt

Anaokulu öğrencilerimiz Geyve İtfaiye dairesine gezi düzenlediler. İtfaiyecilerle tanışan öğrencilerimiz, gelen ihbarlara telsizden cevap verdiler.

Mrt

Meyve salatası için çesitli meyveler gerektiği için her cocuktan 1 adet elma, 1 adet muz, 3 adet çilek, 1 adet mandalina istendi. Velimiz Aynur Hanım, meyve salatası yapımında çocuklara rehberlik etmesi için sınıfa davet edildi. Çocuklar kendi doğradıkları meyveleri şişlere geçirildiler.